Groene Energieleveranciers Vergelijken

Groene Energieleveranciers Vergelijken via Energieswitcher.nl

Klik hier om alle Energieleveranciers te vergelijken!

De energiemarkt is geliberaliseerd in 2004. Dit betekent dat verschillende energieleveranciers onafhankelijk van elkaar stroom en gas mogen aanbieden in Nederland. Voor de consument, u dus, is dit een interessant gegeven. Meer maatschappijen betekent automatisch meer concurrentie tussen de verschillende energieleveranciers. En meer concurrentie betekent een lagere prijs of extra voordelen om klanten te lokken. Niet alleen de kijken mensen tegenwoordig naar de prijs, maar men is tegenwoordig gelukkig ook steeds meer op zoek naar groene energieleveranciers.

Informatie over de energieleverancier

Op onze website vindt u naast de prijzen ook alle informatie over de verschillende energiemaatschappijen. Wanneer u zich beter in wilt lezen in een bepaalde energieleverancier dan bieden wij u deze informatie via een overzichtelijk schema. In dit schema kunt u de energieleverancier van uw keuze aanklikken om zo de benodigde informatie te kunnen lezen.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Het zou heel goed kunnen dat u er achter komt dat u bij uw huidige energiemaatschappij meer betaalt dan eigenlijk zou hoeven. In dat geval ligt een overstap naar een andere energiemaatschappij voor de hand. Wanneer u de verschillende energiemaatschappijen met elkaar hebt vergeleken hakt u vervolgens de knoop door.

Waar moet u rekening mee houden bij overstappen van energieleverancier?

Wanneer u definitief besluit om van uw huidige energieleverancier over te stappen naar een andere aanbieder zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een daarvan is de opzegvergoeding ofwel de
overstapboete. Dit is een bedrag dat uw huidige energiemaatschappij bij u in rekening mag brengen als u overstapt terwijl uw huidige contract nog loopt. Sommige energiemaatschappijen bieden aan deze kosten voor u te vergoeden als u klant bij hen wordt. Indien u als u consument wilt overstappen dan kan deze partij u helpen met een volledige vergoeding van opzegboete: SwitchCollectief.NL

Variabel of vaste prijs energie?

Als u overstapt dan gaat u een nieuw contract aan bij een andere energieleverancier. U kunt dan kiezen tussen de diverse aanbiedingen en looptijden die deze energiemaatschappij aanbiedt. Vaak kunt u kiezen tussen een variabel contract of een contract voor bepaalde tijd (bijvoorbeeld met een looptijd van één of drie jaar). Het type contract dat in uw geval het meest voordelig is hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en de te verwachte prijsontwikkeling van stroom en gas.

Groene Energieleveranciers:

Pure Energie
Qurrent
vandeBron Energie
HVC Kringloop Energie

Gemengd Groen of sjoemelstroom (deels groene stroom deels anders):

Greenchoice
Essent
Nederlandse Energiemaatschappij
Energie Direct.NL
Budget Energie
Oxxio
Delta Energie
Eon
Engie
NUON

Nederlandse netbeheerders en hun werkgebieden:

Cogas Infra & Beheer B.V.Enduris B.V. netbeheerder energie
Enexis B.V.
Liander N.V.
Endinet B.V.
RENDO Netbeheer B.V.
Stedin Netbeheer B.V.
Westland Infra Netbeheer B.V.
Delta N.V. en Zebra Gasnetwerk B.V.

 

Direct Vergelijken