Overstappen Energie

Overstappen Energie: drie redenen om een andere energieleverancier te kiezen

Waarom overstappen energie? Veel mensen blijven jaren klant van dezelfde energieleverancier. Deze mensen worden ook wel slapende klanten genoemd en dit komt omdat zij slapend te veel geld betalen voor hun energiecontract, zonder dat zij dit in de gaten hebben. Bent u ook al jaren klant van dezelfde energieleverancier, simpelweg omdat u niet voldoende overtuigd bent dat het overstappen van energieleverancier u het een en ander op kan leveren? Lees dan in dit artikel welke drie redenen u kunt hebben om over te stappen van energieleverancier en laat u overtuigen een nieuwe energieleverancier te zoeken.

Reden #1: u bent ontevreden over uw energieleverancier

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van uw energieleverancier, mist u iets in de dienstverlening of heeft u een conflict (gehad) met uw huidige energieleverancier? Dan kunt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier. U profiteert van een betere dienstverlening, hoeft niets meer te missen in de dienstverlening en heeft geen last meer van het getouwtrek tijdens een conflict. Sterker nog, u wordt als koning behandeld door uw nieuwe energieleverancier omdat u een nieuwe klant bent en de energieleverancier u wil laten zien dat u de juiste keuze heeft gemaakt door over te stappen.

Reden #2: u wilt geld besparen

U heeft het misschien niet in de gaten, maar als slapende klant is de kans erg groot dat u veel te veel betaalt voor uw energie. U betaalt misschien al jaren hetzelfde bedrag voor uw energie en toen u het contract afsloot had u waarschijnlijk een hele goede deal, maar de markt is flink veranderd. De deal die u nu heeft, is al lang niet meer de goedkoopste deal van het moment en dit betekent dat u veel te veel betaalt voor uw energie. Door over te stappen naar een andere energieleverancier, kunt u zomaar tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen. Overstappen kost u even wat tijd en energie, maar het levert u wel heel veel op. Daarnaast krijgt u bij overstappen ook vaak een interessant welkomstcadeau van uw nieuwe energieleverancier, zoals een flinke korting op uw energie. Zonde om over te slaan en zeker als u hier nog meer geld mee kunt besparen.

Reden #3: uw contract loopt af

Als uw contract afloopt, wordt het contract automatisch aangepast naar een contract voor onbepaalde tijd. Wat veel mensen niet weten over dit energiecontract, is dat het energiecontract op ieder moment verbroken mag worden. Waar u met een contract voor bepaalde tijd niet zomaar over mag stappen, kunt u bij een contract voor onbepaalde tijd overstappen wanneer u wil.

Direct Vergelijken