Overstappen: welke startdatum moet ik kiezen?
Bij het afsluiten van een nieuw contract wordt u gevraagd naar de gewenste ingangsdatum van het nieuwe contract. U kunt hierbij kiezen tussen een zelf gekozen datum of ‘zo snel mogelijk’. Gezien de verwerkingstijd van uw contractaanvraag bij een nieuwe energieleverancier is het raadzaam om voor ‘zo snel mogelijk’ te kiezen als uw contract binnen twee maanden afloopt. Als u de afloopdatum van uw huidige contract exact weet en uw contract niet binnen twee maanden afloopt, dan kunt u een datum kiezen die net na deze afloopdatum valt. Wilt u per direct overstappen? Onze professionals voorzien u graag van een passend advies. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.
Kan de energielevering tussentijds gestopt worden bij een overstap?
Nee, dit is niet mogelijk! Tijdens het overstappen naar een nieuwe energieleverancier gaat de energielevering gewoon door. Het gaat hierbij namelijk enkel om een administratief proces, waarbij geen wijzigingen aan de aansluiting of meter in huis doorgevoerd hoeven te worden
Moet ik mijn huidige energieleverancier opzeggen?
Wanneer u naar een nieuwe energieleverancier overstapt zonder dat u verhuist, hoeft u zelf geen stappen meer te ondernemen. De nieuwe energieleverancier zal ervoor zorgen dat uw huidige energiecontract wordt stopgezet voordat uw nieuwe contract ingaat. Bij een verhuizing moet u het contract bij uw huidige energieleverancier zelf stopzetten.
Overstappen als ik ben afgesloten door de netbeheerder, kan dat?
Het verschilt sterk per situatie of het nog mogelijk is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier als u door de netbeheerder bent afgesloten. Onze professionals kijken graag met u mee naar de mogelijkheden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Wat maakt overstappen naar een andere energieleverancier aantrekkelijk?
Veel consumenten kiezen er aan het eind van hun energiecontract voor om over te stappen naar een andere energieleverancier. Tijdens uw aflopende energiecontract kunnen de energietarieven flink gedaald zijn, waardoor het veel aantrekkelijker en voordeliger is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn verschillende online vergelijkingstools waarmee u verschillende energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken. Veel van deze energieleveranciers bieden door het jaar heen verschillende kortingen of acties aan om nieuwe consumenten aan te trekken.
Ik ben overgestapt, wat gaat er nu gebeuren?
Wanneer u bent overgestapt naar een andere energieleverancier zult u hier per mail een bevestiging van krijgen. Binnen vijf tot zeven werkdagen zult u van uw nieuwe energieleverancier een bevestiging krijgen dat uw overstap verwerkt is.
Wanneer kan ik overstappen naar een nieuwe energieleverancier?
Het is sterk van uw huidige contract afhankelijk of het voor u mogelijk is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Heeft u een contract voor onbepaalde tijd? In dit geval kunt u op ieder gewenst moment overstappen. Bij een contract voor bepaalde tijd is dit logischerwijs niet mogelijk. Hierbij dient u te wachten tot twee maanden voor het verlopen van uw contract. Twee maanden is bij veel energieleveranciers de opzegtermijn voor energiecontracten. Deze opzegtermijn geldt ook voor de contracten die voor een onbepaalde tijd zijn afgesloten.
Een contract afsluiten voor een leegstaande woning, kan dat?
Het kan voorkomen dat u een energiecontract af wenst te sluiten voor een leegstaande woning. Hierbij verschilt het per situatie wat uw mogelijkheden zijn, waardoor hier geen duidelijk antwoord op te geven is. Neem geheel vrijblijvend contact met onze professionals op om uw mogelijkheden door te spreken. Zij helpen u graag verder!

FAQ Pagina voor EnergieSwitcher.NL Energy Vergelijk Business