Energie Vergelijken Zakelijk

Vergelijken, overstappen en besparen met de zakelijke energievergelijker in 2 minuten!

Energie vergelijken zakelijk uitgelegd

Als je een bedrijf hebt, gaat een groot deel van je omzet vaak naar je vaste lasten. Geen wonder dat ondernemers op zoek gaan naar de voordeligste tarieven voor hun zakelijke energie. Tijdens het energie vergelijken zakelijk kan je in die speurtocht veel werk besparen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat er verschil is tussen grootzakelijke energieafnemers en kleinzakelijke, zoals mkb’ers en SOHO’s (Small Office Home Office: kleine kantoren van één tot tien personen en thuiskantoren).

Je bent een kleinzakelijke gebruiker als de capaciteit van al je aansluitingen voor elektriciteit kleiner is dan 3 x 80 Ampère en de capaciteit voor gas kleiner is dan veertig kubieke meter per uur; als je een jaarafrekening ontvangt en maandelijks een voorschot betaalt; en als je één energierekening ontvangt voor netbeheer en energieverbruik samen. Heb je een grotere capaciteit dan 3 x 80 Ampère / 40 m3, betaal je maandelijks je daadwerkelijke verbruik en krijg je twee aparte facturen voor netbeheer en energieverbruik, dan ben je een grootzakelijke gebruiker.

energie vergelijken zakelijk

Energie vergelijken zakelijk en afsluiten via een collectief

Als kleinzakelijke gebruiker kan het zijn voordelen hebben om een energiecontract af te sluiten via een collectief. Dit werkt als volgt: je schrijft je in voor een collectief. De onderhandelaar van het collectief selecteert de voordeligste aanbieder in de energieveiling, en je krijgt een aanbod om over te stappen naar dit product. Hoe meer mensen meedoen in het collectief, hoe beter de tarieven zijn die bedongen kunnen worden bij de energieleveranciers. Die zijn er immers bij gebaat ineens veel klanten te kunnen bedienen en hoe groter de groep, des te hoger de korting. Via het collectief kan ook de looptijd van je contract bijgehouden worden, zodat je opnieuw kunt overstappen wanneer dat gunstig is, en je krijgt persoonlijk en onafhankelijk advies.

Aandachtspunten bij deelname aan een collectief

Heb je interesse om deel te nemen aan een energiecollectief? Dan moet je wel even opletten of je boetevrij kunt overstappen. Heb je al een energiecontract met een vaste looptijd die nog niet verstreken is, dan kan het zijn dat je een afkoopsom moet betalen. Let ook op of je lid moet worden of anderszins moet betalen om mee te kunnen doen met het collectief. Ook in deze beide gevallen kan het best zijn dat je goedkoper uit zult zijn door collectieve inkoop van energie, maar het is natuurlijk verstandiger om het wel even na te rekenen.